Sokağa çıkma yasakları bu akşamdan itibaren başlıyor. 17 gün kesintisiz sokağa çıkma yasaklarında binlerce kişi işbaşı yapacak. Yalnız muaf listesinde olanlar çalışma izin belgesi almak zorunda... Şimdi sıklıkla sorulan soru "e-Devlet çalışma izin (muafiyet) belgesi nasıl çıkartılır?" şeklinde...

ÇALIŞMA İZİN BELGESİ NASIL ALINIR? 

Çalışma izin belgesi e-Devlet sistemi www.turkiye.gov.tr adresinden alınabiliyor. Vatandaşlar e-Devlet'e girdikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama ekranına tıklamaları gerekiyor. 

e-Devlet üzerinden gerekli çalışma izin belgesini alamayanlar için Süleyman Soylu şu açıklamayı yaptı; “Çalışılan kurumlar size bir görevli kağıdı verecek. Bu görevli kağıdında ad, soyad ve kurumun ‘Bu benim şu SGK kaydıyla çalışanımdır. Bunun suistimalinden ben de sorumluyum’ diye bir kağıt imzalayacak. Yani hem e-Devlet üzerinden bunu çok rahat bir şekilde vereceğiz, kimseden yazı alınmasına gerek kalmayacak. Eğer alınamıyorsa da iş yerinden bir belge alınabilecek. Hem klasik hem modern metodumuz var.”