Karacabey Belediyesi, ilçede ‘modern kent’ hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği dönüşüm çalışmalarını aralıksız şekilde devam ediyor. Belediye Başkan Ali Özkan konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “Sadece şehir merkezi değil kırsal mahallelerimizde vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda tespitlerimizi yapıp, metruk binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz.

Çevre ve görüntü kirliliği oluşturan, risk taşıyan bu metruk binalar, çoğu yerde inşaat yapılana kadar otopark olarak da kullanılabiliyor. Bu durum, özellikle şehir içindeki trafik kaosuna neşter oluyor. Son olarak, kırsal mahallelerimizden İkizce ve Kıranlar’da gerçekleştirdiğimiz iki yıkımımız var. Muhtarlarımızla görüştük, vatandaşlarımızın şikâyetini dinledik ve yıkımı gerçekleştirdik. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tarz çalışmalarımız titizlikle devam edecek.”

Karacabey Belediyesi, bu zamana kadar ilçe merkezi ve kırsalda 87 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Belediye tarafından, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda kullanılmayan ve yıkılmak üzere olduğu için tehlike arz eden binaların, yer sahipleri ile diyaloğa geçilerek yıkımları gerçekleştiriliyor.