Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya, 99. yıl önce Türkiye’nin bağımsızlığına giden yolu açan Mudanya Mütarekesi'ni bu yıl da adına yakışır bir etkinlikle kutladı.
Mudanya Mütarekesi’nin 99. yıl dönümü kutlama programı, Tarihçi Yazar Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan’ın söyleşisi ile başladı. Tarihi anlatımların yanı sıra güncel konularla dinleyicilerine keyifli bir söyleşi sunan Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan, Kurtuluş Savaşı’nın sonunda; İstanbul, Boğazlar ve Doğu Trakya'nın savaşsız kurtarılmasını sağlayan, TBMM Hükümeti’nin ilk siyasi zaferi Mudanya Mütarekesi’nin önemini anlattı.
Sevilen sanatçılar Oğuz Aksaç ile Ozbi Mütareke Meydanı’nda Bursalılarla buluştu. Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi SOLOTÜRK ise Mudanya semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Kutlamaların son gününde, genç neslin sesi, sevilen rap müziği sanatçısı Ozbi lakaplı Onur Dursun, Mütareke Meydanı’nda sevenleriyle buluştu. İlk halk konserini Mudanya’da veren Ozbi, Yıldız Tozu, Sonu Yok, Anlamadın mı, Façalı Yürekler, Hayat Garip ve Karamel gibi parçalarını Bursalı gençlerle birlikte söyledi. Ozbi, söylediği şarkılarla Mudanya’da unutulmaz bir gece yaşattı.