Macron, “Avrupa İlaç Ajansı yarın bu aşının kullanımına ilişkin bir görüş yayınlayacak. O zamana kadar Fransa AstraZeneca ile aşılamayı askıya almaya karar verdi. En yakın zamanda tekrar devam etmeyi umuyoruz" dedi.
Fransa’da Bouches-du-Rhône itfaiyecileri, Marsilya'nın 90 kilometre batısındaki Arles şehrinde bir itfaiyeciye ilk doz aşı uygulanmasının ardından kalp ritim bozukluğu nedeniyle hastaneye kaldırılmasının ardından personelleri için AstraZeneca’nın ikinci dozunu askıya aldığını açıklamıştı. İtfaiye sözcüsü, "Önlem olarak AstraZeneca aşısının ikinci enjeksiyonunu askıya aldık" demişti. Geçen hafta Bouches-du-Rhône'dan yaklaşık 60 itfaiyeciye bir doz AstraZeneca aşısı uygulanmıştı.

AstraZeneca 16 ülkede askıya alındı


Aralarında Danimarka, Almanya, Hollanda, İzlanda, İrlanda, Norveç, İtalya, Avusturya, Estonya, Litvanya, Letonya, Bulgaristan, Romanya, Tayland, Endonezya ve Lüksemburg’un bulunduğu 16 ülke, kan pıhtılaşmasına neden olduğu gerekçesiyle önlem olarak AstraZeneca aşısını askıya almaya karar verdi.


Öte yandan Fransa’da 67 bin eczaneye AstraZeneca aşı dozu teslim edilerek, eczanelerde AstraZeneca aşılama kampanyası başlatılmıştı.