Dünya Sağlık Örgütü’nün yapmış olduğu önemli açıklamalar ailelerde ve öğrencilerde kafa karışıklığı oluştururken Türkiye’nin 5 ülkeye kapılarını kapatmasıyla birlikte yaşanan son gelişmeler merak ediliyor.

2021-2022 eğitim öğretim yılının 1. devri okullarda tam kapasiteli eğitimle devam ederken öğrenciler, 15-19 Kasım tarihleri ortasında birinci orta tatile girmişti.

22 Kasım tarihinden itibaren yüz yüze eğitim almış olduğu yerden devam ederken yeni mutasyonun Günay Afrika’nın akabinde Belçika, Hong Hong ve İsrail olmak üzere bir çok ülkelerde görülmesi sonrası gözler ilk olarak 18 milyon öğrenciye ve 1,2 milyon öğretmenin vazife almış olduğu okullara çevrildi.

MEB Bakanı Mahmut Özer ve Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptıkları açıklamalarda okulların kapanmayacağını net bir şekilde söylemişti.

Omicron Varyantı Nedir?

Dünya Sağlık Örgütü’nün yapmış olduğu yazılı açıklamada Cenup Afrika’dan yayılan ve B.1.1.529 olarak tanımlanan yeni mutasyonun isminin “Omicron” olarak değiştirilmiş olduğu duyuruldu.

Diğeri Kovid-19 varyantlarına göre daha bulaşıcı olduğu tespit edilen mutasyonla alakalı Dünya Sağlık Örgütü hastalığı geçirenlerin yine hasta etme ihtimali bulunduğunu söylendi.

Yeni varyantın çıkış yeri olarak malum Cenup Afrika Salgın Tepki ve Yenilik Merkezi Direktörü Oliveira, yapmış olduğu açıklamada PCR testi ile yeni varyantın tespit edilebildiği bilgisini duyurdu.

Türkiye’de Önlem Alan Ülkeler Arasına Katıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda yeni varyant sebebiyle Bostnova, Cenup Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den Türkiye’ye kara, hava deniz ve demiryolu hudut kapılarının kapanmış olduğu ve gezi edilmesine izin verilecek.

Okulların Yine Kapanması Gündemde Mi?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretim faaliyetleri 6 Eylül’de başladı. Toplam 18 milyon ilköğretim, ortaokul ve lise öğrencisi yüz yüze eğitime başlarken sorunsuz olarak süreç ilerledi. Eğitime ara verilen sınıflarda öğrenciler 10 günlük karantina sonrasında eğitimlerine geri döndü.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha önce yapmış olduğu açıklamalarda genel bir kapanmanın kesinlikle olmayacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Kasım Pazartesi günü gerçekleşen Kabine toplantısından sonra okullarda yüz yüze eğitimin ne olursa olsun devam edeceğini söylemişti.