Muğla Milas'ta yangınla mücadele sürerken öğleden sonra rüzgarında etkisiyle alevler, Kemerköy Termik Santraline sıçradı.

Santraldeki personel tahliye edilirken, terminalde bulunan patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı. Santralde yoğun bir tahliye çalışması yürütülüyor. 

Saat 21'de termik santrale ulaşan yangınla mücadele yoğun bir şekilde sürüyor.

Polis ve jandarma bölgeyi tamamen kapattı ve giriş-çıkışlara izin verilmiyor. 

BAKANLAR BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez  ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli santralde incelemelerde bulunurken alevler bölgeye yaklaştı. Bu gelişmenin ardından Bakan Soylu, Bakan Dönmez ve Bakan Pakdemirli çalışmalarını Jandarma Karakolu'ndan sürdürüyor. 

UZMANLAR: YANGIN PATLAMALARA NEDEN OLMAZ

Uzmanlar tarafından termik santralde olası bir yangının patlamalara neden olmayacağı elektrik kesintileri yaşanacağı belirtiliyor. Buhar gücüyle çalışan bir santral olduğu için patlama yaşanmayacağı ifade edildi. 

Kemerköy Termik Santrali'nde bulunan hidrojen tüpleri günler öncesinden yangın tehlikesine karşı boşaltılmıştı.Etrafına hendekler kazılıp önlemler alınmıştı.

MSB'DEN TAHLİYE AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından, "Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor" açıklamasında bulundu.

1984 YILINDA KURULDU

Milas'taki yangında alevlerin ulaştığı Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali 37 yıldır faaliyetini sürdürüyor. 1984 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri, 1050 Megawatt kurulu gücü ile tek başına Türkiye’nin elektrik ihtiyacının ortalama yüzde 2’sini karşılamaktadır. Santralde 3 üniteden oluşmaktadır. 1 ve 2'nci üniteler 1994 yılında, 3'üncü ünite ise 1995 yılında işletmeye açıldı ve halihazırda üretim devam etmektedir. Santralin üretim kapasitesi ise yıllık 4 milyar 95 milyon Kilowatt saat.

Türkiye'nin 30'uncu büyük elektrik ve 4'üncü büyük linyit santrali olan Kemerköy Termik Santrali, ana yakıt olarak yerli linyit kullanılmakta olup santralin günlük yakıt ihtiyacı 21 bin 600 ton. 37 yıldır hizmet veren Kemerköy Termik Santrali'nde 3 bin 500 dolayında personelin çalıştığı öğrenildi.

6 İLDE 15 NOKTADA ALEVLERLE MÜCADELE

6 ilde 15 noktada söndürme çalışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 8 günde 33 ilde 167 yangının ise kontrol altına alındığını açıkladı.