Bursa ve çevre illerden bayan dernekleri, bayan kooperatifleri ve üreten binlerce bayanın yüzlerce stant açtığı şenlikte, takılardan örgülere, çinilerden makrome işlerine kadar el emeği göz nuru binlerce ürün, Bursalılarla buluştu.

İhsaniye Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleşen ve iki gün süren şenliğin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, üretmenin, hayata anlam ve değer katan bir eylem olduğunu söyledi.

Her zaman bayanları, üretime teşvik eden bir tutum içinde olduklarına dikkat çeken Turgay Erdem, “Bayanları dernek veya kooperatif çatısı altında örgütlenip, ürettiklerini ekonomik değere dönüştürmeleri konusunda teşvik ediyoruz. Bayanlar bu alanda ne kadar üretken olduklarını buradaki stantlarda görebiliyoruz.

Bayanların hayatın her alanında varlık göstermesini, hayatın her alanında güçlü olmasını ve üretmelerini istiyoruz. Çünkü o zaman dünya daha güzel bir yer olacak, bunu biliyoruz. Stantlar o kadar zengin ki, hayran olmamak mümkün değil. Takılar, el yapımı oyuncaklar, örgü, keçe, makrome, çini ve hatta el dokuması halılar gibi çeşitli el sanatlarını, en güzel örnekleriyle burada toplumla buluşturuyoruz. Bayanlar üretiyor, dünya değişiyor.”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, gelen talepler doğrultusunda “Nilüfer El Sanatları Şenliği”nin, kentin çeşitli noktalarda ve periyodik olarak yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Altun, Kız Kardeşlik Projesi’nin ilk adımı olan üretici bayanlarda dayanışma ayağını birlikte başlatmanın heyecanını yaşadıklarını, en büyük arzularından birinin de bu şenliğin periyodik olarak gerçekleştirilmesi ve el sanatları pazarına dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Bu tür buluşmaların Bursa’nın noktasında olması gerektiğine dikkat çeken geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, “Bayan üreticilerin ürettiklerini pazarlayacakları alanların, kent genelinde mutlaka yer almasını sağlamamız gerekiyor. Bu, kent yöneticilerinin birinci vazifelerinden biridir.

Bayanı evde tutan değil, üretimde tutan, sosyal kültürel hayatın içinde tutan toplumlar ilerler. Gelecek süreçte, bayanların ürettikleri bu değerleri, Bursa’nın birçok noktasında insanlarımızla buluşturmayı ve ailelerine katkı sağlamasını hedefliyoruz.”

Tuzlu batik, çocuklara boyama ve ipek kumaşa ebru atölyelerin de düzenlendiği şenlikte müzik gösterileri sunuldu. “Nilüfer El Sanatları Şenliği”nin ikinci gününde çini boyama, ipek kozadan küpe yapım atölyeleri gerçekleştirildi.