Bıçakcılar, dünyada milyonlarca kadını yakından ilgilendiren ve sorunlarınayardımcı olacak yenilikçi bir çözüm geliştirdi. Teknopark tabanlı akademik bir start-up,uzman bir cerrah ve bir üniversite iş birliğiyle geliştirilen B-Fix, idrar kaçırma rahatsızlığıyla mücadele eden kadınların hayatını kolaylaştırıyor.

Türk tıbbi cihaz sektörünü inovasyon açısından da dünya haritasına yerleştirilecekgüçte olan B-Fix, herhangi bir yaşta ortaya çıkabilen idrar rahatsızlığıyaşayan kadınların daha güvende ve daha özgür yaşamalarına yardımcı olurkenhayat kalitesini de yükseltiyor.

TÜBİTAK Patent Tabanlı Teknoloji Transferi destek programından faydalanılanB-Fix, yerli ve milli ürün olmasının yanı sıra büyük ve başarılı bir ekipçalışması sonucundan ortaya çıkarak CE sertifikasyonunu elde etme özelliğitaşıyor.

Güvenli, erişilebilir ve etkin bir tedavi yöntemi olan B-Fix, kolaycauygulanabilen ve gerekirse uygulama sonrası invazif olmayan şekildeayarlanabiliyor. Kadınların bu rahatsızlıktan kurtularak, özgüvenlerininartmasını sağlayan bu yöntem, kadınlara kendilerini özgür, bağımsız ve konforluhissedecekleri yeni bir hayat sunuyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum UzmanıDoç Dr. Özgür Yeniel, “B-Fix sunduğukolaylıklar ve azalttığı riskler sayesinde kadınların tedavi sürecindekitereddütlerini ortadan kaldıracak etkili bir çözümdür. Böylece bu sorunuyaşayan daha fazla kadının etkin bir şekilde tedavi edilebileceğigörülmektedir.” diye konuştu.

Bıçakcılar CEO'su Dr. SouheilElHakim, “Biyomedikalalanında inovasyon yoluyla erişilebilir ve daha güvenli çözümler üretmeyeodaklanıyoruz. B-Fix çözümü ticari olarak 2022 başlarında Türkiye pazarında vedaha sonra seçilecek uluslararası pazarlarda satışa sunulacak. Geniş küreselağımız, çözümün benimsenmesini hızlandıracak ve dünya çapında kadınlarınyaşamlarına büyük değer katacaktır.”