Ziyarette İlker Özaslan Bursa’nın Unesco değerlerinin korunması ve UNESCO değerlerinin dünyaya duyurulması yönünde yaptıkları çalışmalar ve destekleri için Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk’ün de yer aldığı ziyarette, çeşitli projelerdeki işbirlikleri görüşüldü.

Bu işbirliklerin başında Haziran ayında Almanya da bulunan kardeş şehir Kulmbach  Belediye başkanı ve eşinin de katılacağı etkinliklerin planlanması geliyor.  Ayrıca Kulmbach UNESCO Derneği başkanı ve dernek üyeleri ile Tophane meslek lisesinin kardeş okulu  Hans Wildorf okulundan 3 Öğretmen’in katılacağı programda çeşitli geziler yanında, bir de fotoğraf sergisi düzenlenecek.

            Ayrıca UNESCO Türkiye Millî Komisyonu ve Somut Olmayan Kültürel Miras Enstitüsü Derneği iş birliği ile yapılan UNESCO Genel Direktörlüğünce Somut Olmayan Kültürel Miras temalı Kış Okulu’nun 2023 Mart ayında Uludağ’da gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulunulacak.

            Somut olmayan kültürel miras alanında uluslararası deneyime sahip uzmanların katılımı ile kültürel mirasları koruma, kuşaktan kuşağa aktarım, yönetim, sürdürülebilir kalkınma ile somut olmayan kültürel miras arasındaki ilişkilerin değerlendirildiği okulda Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesinin uygulanması süreçleri çeşitli açılardan ele alınarak uygulamaya yönelik sorunlar konuşulacak.

            Ziyarette, Bursa Unesco Derneği Başkanı İlker Özaslan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Derneğin onursal üyesi olarak görmek istediklerin ifade etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş “ Bu şehrin insanına bu şehrin ekonomisine, bu şehrin faydasına gördüğümüz ne varsa destek olmaktan ayrı bir memnuniyet duyuyoruz. Bu amaçla gerçekleşecek işbirliklerimiz konusunda çalışmaları ilgili arkadaşlarım zaten takip ediyorlar. Bu yönde yapılacak çalışmaların destekçisi olmaya devam edeceğiz dedi “