Paylaşılan verilere göre, yılın ilk 10 ayında ülkede büyük bir afet hareketliliği yaşandı. Bu dönemde; 3 bin 35 orman yangını, 404 sel ve su baskını, 382 heyelan ve 4 üzeri büyüklükte 389 deprem meydana geldi.

Bunlara ek olarak, ekipler 11 maden kazası, 16 çığ, 78 kaya düşmesi ve 2 bin 284 diğer acil durum olayına da müdahale etti. Meydana gelen tüm bu afet ve acil durumlarda toplam 31 kişi yaşamını yitirdi.

Bakanlık açıkladı: Piyasadan toplatılıyor
Bakanlık açıkladı: Piyasadan toplatılıyor
İçeriği Görüntüle

ARAMA KURTARMA KAPASİTESİ ARTIRILDI

Sunumda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından personel kapasitesini artırmaya yönelik yürütülen çalışmalar da yer aldı. Depremler sonrası belirlenen 100 bin arama kurtarmacı hedefi, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle aşıldı. Güncel durumda, toplam 130 bin kişilik arama kurtarma personeli oluşturulduğu belirtildi.

AFAD'ın teknik kapasitesini güçlendirmek amacıyla envantere 1259 yeni aracın dahil edildiği de bildirildi.